LUV

pic

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 10, 2012

Terima Kasih...

entri ini - UCAPAN TERIMA KASIH untuk suamiku yang tersayang....

03 Oktober 2012.... seminggu sudah berlalu, kejadian itu menyayat hati..menikam sanubari...hilangnya sesuatu yang aku sendiri tidak ketahui kewujudannya selama sebulan lebih. Doktor menasihatkan aku supaya berehat, makan ubat, redha dan mencuba lagi. Tangisan tiada suara... rasa penat, sakit, xberdaya rasa menanggung... Hubby yang tersayang...memeluk erat, menyapu air mata yang gugur... senyum dan gelak tawa yang diberi untuk memujuk hati terluka ini... Sebenarnya aku tahu dia juga kecewa dan sedih...berselindung disebalik raut wajah macho seorang lelaki n senyumannya itu...

Hubby kata.... bukan rezeki kita..... kalu dah masuk mulut pun, jika bukan untuk kita boleh terkeluar balik... xpe, kita cuba lagi.... dengan senyuman yang diberi.. terubat juga rasa duka ini.

Hari2 dilalui, aku dijaga dengan baik. membuatkan aku rasa terharu dengan layanan dan perhatian yang diberi... terima kasih untuk ibu mertua ku juga...yang turut membantu hubby menjaga aku.

Tak aku sangka, aku orang yang akan melalui hari2 seperti ini sebelum tiba masanya.

setiap masa kena pakai stokin dan berkasut.
pastu kena pakai sweater.. hukhuk... kena bertungku...

Aku muhasabah diri...menerima dengan redha..bersabar... dan fikir yang +ve. Semangat hubby, cara dia yang xkisah dan slamber..membuatkan aku lalai memikirkan tentang sesuatu yang hilang itu.

Aku terharu dengan kabajikan hubby menjaga aku. Memasak, menyediakan keperluan aku. aku sentiasa disuruh duduk dan berehat... kadang2 aku degil..sebab bosan duduk je...dah kena marah dengan hubby. Hubby kena masak...panaskan air untuk aku mandi... panaskan tungku, picit2 badan yang lenguh dan sakit... Terima kasih sayang...

Makan pun kena jaga..semua kena pantang. kadang2 aku boring dan merungut2 kt hubby... asyik makan yang sama je... buat masa ni inilah makanan harian aku.

sup ayam yang penuh dengan halia dan lada.
Nasib aku boleh makan ayam.. setengah orang kata xboleh, tapi sup bodo macam nie...boleh kot. Hubby masak...dia kata penuh dengan penat lelah. mana xnya, balik kerja terus kena masak.. Sedap..sbb nie je antara makanan yang boleh makan.

ikan bilis + bawang + halia + lada hitam
Nie menu wajib...sentiasa ada.. ikan bilis. Hubby kata masak penuh dengan kasih sayang. 2 sebab sedap. Tp kalu hari2, tengok pun dah xlalu... Amat sedih... biskut kering, sayur sawi rebus air..2 la makanan untuk masa sekarang... Walaupun jauh disudut hati, aku terasa sayu dan sedih, namun aku redha diatas ketentuan... Ya Allah... ampunilah segala dosa2ku... Engkau yang mengetahui apa yang terbaik untuk ku.

Terima kasih sayang... atas perhatianmu menjaga ku... Semoga Allah swt membalasnya dengan kebaikan.

Ya Allah... sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia.. Jika ia berada di bumi, keluarkanlah ia.. Jika ia berada di dalam lautan, munculkanlah ia.. Jika berada ditempat yang jauh, dekatkanlah ia.. Jika ia sedikit, banyakkan lah ia.. Jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia..dan pindahkanlah rezeki itu kepada kami dengan kemuliaan.. Amin...

No comments:

Post a Comment